Vaaravyöhyke

Useat tuulivoimaloiden infraäänen terveysvaikutuksia tutkineet tutkijat ja lääkärit pitävät selviönä sitä, että asukkaat sairastuvat infraäänestä vielä 10 kilometrin tai 10 mailin etäisyydellä tuulivoimaloista.

Tällä hetkellä Suomessa ihmiset oireilevat infraäänistä yli 20 km:n päässä tuulivoimaloista.

Tuulivoimaloiden infraäänestä jo sairastuneet henkilöt saavat oireita yli 40 km:n päässä tuulivoimaloista, tuulen ollessa sopivan voimakas ja sopivan suuntainen.

Kymmenien kilometrien etäisyydellä saatavat oireet tuntuvat hurjilta, mutta ne ovat täysin mitatun ja lasketun etenemisen mukaisia.

Infraäänen aikaansaamat oireet kertovat siitä, että infraääni on edistämässä elimistössä prosessia, joka etenee vain yhteen suuntaan: pysyvien vaurioiden lisääntymiseen kumulatiivisesti kokonaisaltistuksen myötä. Elimistö ei sopeudu infraääneen, vaan vauriot lisääntyvät kuukausien ja vuosien kuluessa, ja johtavat ajan kuluessa yhä pidemmälle tyypillisessä taudinkuvassa.

Näiden seikkojen pohjalta vaara-alue kattaa ainakin koko läntisen Suomen, kun ensimmäiseen tariffiin päässeet tuulivoimalat on rakennettu.

 

 

%d bloggers like this: